gizmer

Members
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About gizmer

  • Rank
    Member

Converted

  • Gender
    Undisclosed

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. gizmer

    CPU Governor state

    I have set the CPU governor to Performance via Tips and Tweaks plugin. While booting the unraid server the console output says "Enabled CPU frequency scaling governor: powersave". How can I check which governor is set after the server booted up?
  2. If while playing audio in Windows 10 VM a disk drive is spinning up, audio gets interrupted and continues to play after the disk ist fully spinned up (couple of seconds). I'm using an external USB sound card plugged into a USB controller passed through to Windows VM. Using Unraid 6.5.2. Data drives and parity drives are plugged into a PCI-E SATA HBA (Host-Bus-Adapter). Windows VM uses 4 isolated CPU cores. Your comments and suggestion are highly appreciated.
  3. gizmer

    Docker container disappear after update

    thanks a lot, it actually helped!
  4. gizmer

    [support] limetech's docker repository

    I'm on Unraid 6.5.0 and have the same issue - while the resillio sync container is running, disks won't spin down. My config is as follows: Can anyone help with the issue?
  5. I'm running 6.4.1 and since some time I noticed that after a docker container gets automatically updated or I update it manually, it disappears from the list of installed docker containers. I can always manually restore disappeared dockers from my user templates, but it's pretty annoying to to so every time docker container gets updated. No all dockers are affected, but for instance binhex's rtorrentvpn gets lost every time I update it. Did someone experience this behaviour? Any help is appreciated.
  6. Thanks for your reply @johnnie.black I tried to disable the plugin "Folder Caching" (with the setting "Scan user shares" set to "no") and it helped! Now I have no folder caching but spin down delay is working Additionaly I set individual spin down delays on each disk in disk setting. just to be sure.
  7. After upgrading from RC to 6.4.0 stable disks are spun up permanently even if there is no activity and opened files. Spin down delay in disk settings is set to 15 min. What could be the reason and how to fix?
  8. gizmer

    [Support] Linuxserver.io - OpenVPN-AS

    OK, thanks. Is there any chance to prevent the password resetting?
  9. gizmer

    [Support] Linuxserver.io - OpenVPN-AS

    Hi experts, I have an OpenVPN Docker from linuxserver on my UNRAID machine running. Everything works fine and I can connect from outside to my local network until I update the docker container. After each update I can’t connect to and login into the OpenVPN server anymore – the client says that the password is wrong. That’s why every time the docker gets updated, I need to set the password of the admin account to its old value. So the problem is that after each OpenVPN docker update the password of the admin account gets somehow resetted. Authentication settings in the Docker settings are as follow: under “Authenticate users using” I tried Local and PAM. In both cases the same result. Has anyone noticed this behavior? How can I fix it?
  10. Ah yes, I see. I could have thought of this myself. Thanks for clarification.
  11. 2 SSDs of the same size and the same model
  12. Hi, I have a couple of user shares which were created using the setting „Use cache disk = only“. Since some time these user shares are marked green on the shares tab in the UI. I would expect since they are on the cache drive only they would be shown as unprotected. The screenshot is shows one of such user shares: Even when I create a new user share with the setting „Use cache disk = only“ it‘s showed green. I’m on UNRAID 6.4.0-rc6, but not shure if it’s prerelease specific topic. Can anyone give an advise? Thanks.
  13. gizmer

    SSH Not Running?

    Hi Deeks, I got it! Had to modify /boot/config/ssh/sshd_config and set PermitRootLogin to yes and then restart SSHD with /etc/rc.d/rc.sshd restart. gizmer
  14. gizmer

    SSH Not Running?

    Hi experts, I have a similar problem regarding SSH access. After I installed "DenyHosts" und "SSH Config Tool" plugins and uninstalled them again I'm not able to login to SSH anymore. Pytty says "Access denied". Telnet is still working and this is the output from ps aux | grep sshd: root 1739 0.0 0.0 24500 3204 ? Ss Jul14 0:00 /usr/sbin/sshd root 26054 0.0 0.0 9656 1868 pts/4 S+ 18:52 0:00 grep sshd If there are some changed SSH settings is it possible to reset them to default values? Can someone advice please? PS I've tried to reinstall the SSH Config Tool, but the installation script returned an error: plugin: installing: https://raw.githubusercontent.com/docgyver/unraid-v6-plugins/master/ssh.plg plugin: downloading https://raw.githubusercontent.com/docgyver/unraid-v6-plugins/master/ssh.plg plugin: downloading: https://raw.githubusercontent.com/docgyver/unraid-v6-plugins/master/ssh.plg ... done plugin: downloading: https://github.com/docgyver/unraid-v6-plugins/releases/download/ssh/read_me.txt ... done plugin: run failed: /bin/bash retval: 1

Copyright © 2005-2018 Lime Technology, Inc.
unRAID® is a registered trademark of Lime Technology, Inc.