amstel

Members
  • Content count

    74
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About amstel

  • Rank
    Advanced Member

Converted

  • Gender
    Male
  1. Hi, Long (you can skip to the Short section down): for around 2 years that I'm using unRAID server on my house. now it is the time that I need to use 100% of my PC's power for some hardcore software (such MatLab), and I got poor results using the windows 10 VM machine over the unRaid system. basiclly, now I'm booting directly into win10 that is sitting on SSD, and I am trying to run the unRaid (from its USB) over virtualbox machine. well, it is working, booting up. but, I cannot see the NW at all. the unraid gets some internal IP address over its br0 network config. cannot go to the webgui, not from the VM itself nor outside of it. Short: so, when running the unraid server on top of windows 10, using virtualbox, how to properly configure the NETWORK parameters so it would get an IP from my main router? Thanks.
  2. will try that, but each of this tests takes alot of time.. I dunno if it is related, but also trying now "CPU Mode" "Emulated" instead of "Host Passthrough". maybe I should also try changing between SeaBIOS and OVMF.. instead of using the OS as is I became a tester for the OS.
  3. well, I do need the GPU, I also mine with it, never got stuck. thanks for the detailed reply. well I did try with and without the ACS override -->> same results. crypto mining is working well for me, even when doing it 24/7 (CPU + GPU). GPU drivers are being updated constantly. how can I run VNC + passthru at the same time? I have also checked and this software consume almost 100% of the CPU at run time, but consumes really small amount of RAM while running, 210MB. I also ran the software on my laptop and on VNC and it works great. I also tried removing the emulator pin -->> same results. well I guess that if this would be a lot of trouble for me I would have to boot into the winOS instead to unRaid and see how it works there. Thanks for trying till now.
  4. well, the software configuration is just fine. I ran the software all night running on VNC instead of passthru, and it is working fine.. didn't get stuck.
  5. thanks for replying. 1. how do I limit the prog to 95%/90% ..? 2. didn't try... I will give it a try..
  6. I started using the software after moving to version 6.4, so I did not check in previous versions. do you think that downgrading to 6.3.x version might solve that issue?
  7. checked that. couldn't find anything helpful there...
  8. Hi, I'm running win10 on VM, using cpu isolation for cpus 1,2,3,5,6,7 out of 8 . my xml settings for the cpus: <cputune> <vcpupin vcpu='0' cpuset='1'/> <vcpupin vcpu='1' cpuset='2'/> <vcpupin vcpu='2' cpuset='3'/> <vcpupin vcpu='3' cpuset='5'/> <vcpupin vcpu='4' cpuset='6'/> <vcpupin vcpu='5' cpuset='7'/> <emulatorpin cpuset='0,4'/> </cputune> I have also noticed that after moving to unraid 6.4, the automatic settings have changed the order of the cpus, so I also tried this: <cputune> <vcpupin vcpu='0' cpuset='1'/> <vcpupin vcpu='1' cpuset='5'/> <vcpupin vcpu='2' cpuset='2'/> <vcpupin vcpu='3' cpuset='6'/> <vcpupin vcpu='4' cpuset='3'/> <vcpupin vcpu='5' cpuset='7'/> <emulatorpin cpuset='0,4'/> </cputune> I'm using software like Matlab that does calculations. the software uses 100% off all 6 cores. I run that software for 15 hours to finish come calculations. I leave it to run over the night, but in the morning the VM doesn't wakes up when I move the mouse nor hit the keyboard. also teamviewer shows the VM is offline. unraid's dashboard shows that all 6's cpus are using 98%-100% also when VM is stuck. VM log and unraid's log don't show anything irregular.. well, any ideas what the problem is? my HW for the VM is: 6 isolated CPUS. 12GB RAM. unraid's cache SSD also contains the VM's C (main) drive. passthru of GTX 1060 6GB with 3 connected monitors. windows auto turn off monitor is OFF. screen saver turns on after 5 minutes (problem also occurs without screensaver on). where do I start investigating the issue? Thanks.
  9. well, mmy VM configured like this: <cputune> <vcpupin vcpu='0' cpuset='1'/> <vcpupin vcpu='1' cpuset='2'/> <vcpupin vcpu='2' cpuset='3'/> <vcpupin vcpu='3' cpuset='5'/> <vcpupin vcpu='4' cpuset='6'/> <vcpupin vcpu='5' cpuset='7'/> <emulatorpin cpuset='0,4'/> </cputune> screen saver is not configured, I only set the turn off screen after 5 minutes of inactivity. btw, I only use GPU passing and not VNC.
  10. so, tell me the secret of having VM's that doesn't uses the cpu % while they are inactive. does all of your 3 vm's using VNC or GPU ?
  11. Hey, started the routine but got confused I am using: USB 2.0 on board(2 ports), USB 3.0 on board(4 ports), USB 3.0 Header (2 ports) my output: ~#lspci | grep USB 00:14.0 USB controller: Intel Corporation Sunrise Point-H USB 3.0 xHCI Controller (rev 31) ~#lsusb Bus 002 Device 002: ID 0951:1666 Kingston Technology DataTraveler G4 Bus 002 Device 003: ID 0781:5590 SanDisk Corp. Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 001 Device 005: ID 04b3:3025 IBM Corp. NetVista Full Width Keyboard Bus 001 Device 004: ID 03f0:2b17 Hewlett-Packard LaserJet 1020 Bus 001 Device 003: ID 045e:0083 Microsoft Corp. Basic Optical Mouse Bus 001 Device 002: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub IOMMU group 3 [8086:a12f] 00:14.0 USB controller: Intel Corporation Sunrise Point-H USB 3.0 xHCI Controller (rev 31) well, looks like the 'USB 2.0 onboard' and the 'USB 3.0 Header', sharing the same bus (BUS 001). I only want to passthru all the devices from Bus 001, how do I do that?
  12. thanks for the replies. well, I am passing thru nVidia GPU and even when I ain't using the VM, the CPU load never drops to 0%... even after disabling the hibernation, sleep, indexing..
  13. could you be more specific?
  14. unRAID DVB Edition

    Thanks for the reply and thanks for uploading the new version :-)
  15. I am looking for the one the DOES know. for me, using sleep mode is needed. I isolated 6 out of my 8 cores and assigned them to my VM, therefore, when using sleep mode for the VM, 6 cores are NOT being used and their usage drops to 0% until I wake my VM.

Copyright © 2005-2017 Lime Technology, Inc. unRAIDĀ® is a registered trademark of Lime Technology, Inc.